Winkelwagen
Account
home»Gebruiksaanwijzing Gorilla Glue

GORILLA GLUE GEBRUIKSAANWIJZING

1. Het oppervlak voorbereiden en bevochtigen


Als u voor de eerste keer gebruik maakt Original Gorilla Glue, of het lijmen van een nieuw soort materiaal, raden we altijd aan dit eerst op een proefstuk te testen. 

Bereid het oppervlak voor: De ondergrond moet schoon, stofvrij en strak zijn. Voor glanzende oppervlakken, zoals metalen, glas en sommige kunststoffen, verruw het materiaal enigszins zodat de lijm zich iets kan hechten. 

Damp It: Bevochtig het oppervlak met water. Wij raden het gebruik van een vochtige doek of besproeien met water aan. Het oppervlak niet verzadigen met vocht. 

2. Breng de lijm gelijkmatig aan op de droge ondergrond


Lijmen: voorzichtig aanbrengen op de droge ondergrond. Niet meer dan nodig is. Wij adviseren het dragen van handschoenen of het verspreiden van de lijm met een wegwerpborstel. In sommige gevallen kan Gorilla Glue huidirritaties veroorzaken. Als u vatbaar voor huidreacties, neem dan extra voorzorgsmaatregelen.

Als u toch de lijm op uw huid krijgt, probeer deze te verwijderen met een droge doek of eerst met een papieren handdoek (met name als de lijm nog kleverig is). Als dat niet werkt, probeer dan het wassen met koud water en zeep, of met behulp van een scrub met een zanderige textuur. Droog uw huid en breng een lotion aan. Wij raden het gebruik van elke vorm van alcohol of aceton af. Deze ontdoen eigenlijk de huid van haar natuurlijke oliën, waardoor de lijm meer kans krijgt om te hechten aan uw huid.

3. Klem de twee oppervlakken op elkaar

Het klemmen: Zorg ervoor dat de klemdruk wordt gelijkmatig verdeeld over het oppervlak. Of, als je niet een klem, gebruik van zware voorwerpen of Gorilla Tape® om de juiste klemdruk te bereiken. Voor lichtere objecten, probeer met behulp van elastiekjes om de stukken bij elkaar stevig vast te houden. Klem voorwerpen gedurende 1-2 uur. Voor het beste resultaat, laat 24 uur rusten om uit te harden.

4. Schoonmaken

Als u behoefte aan een niet uitgeharde verwijderen "squeeze out" of natte lijm, raden wij af te vegen met een droge doek of met een standaard verfverdunner. Zorg ervoor om te lezen en volg de aanwijzingen bij gebruik van een verfverdunner. Draag altijd handschoenen. Zodra de lijm droog is, is het het beste mechanisch verwijderd: Probeer schuren, beitelen, schrapen of plukken. De gedroogde lijm zal geen gereedschap beschadigen.

5. Opbergtips

Veeg na gebruik het deksel en/of tuit van de fles schoon met een droge doek. Knijp het laatste beetje lucht uit de fles en sla de fles op in een koele, droge plaats. Dit helpt bij het elimineren van het vocht in de fles. Je kunt een minimale houdbaarheid van een jaar verwachten! 


Volg ons op..
GorillaGlue.nl
De priorij 4
9617 EP Harkstede

E-mail: info@gorillaglue.nl
Internet: www.gorillaglue.nl

KVK. 55107001
BTW nr. NL193595758B01